HAMAG-BICRO otvorio svoj ured u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kroz projekt Bond kojem je cilj umrežavanje poduzetničkih potpornih institucija u prostoru Tehnološkog parka u Bjelovaru je danas otvoren ured HAMAG-BICRO-a. To je četvrta takva podružnica, a cilj je proširiti se diljem zemlje kako bi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije mogla čuti želje i potrebe poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske.

-Cilj je da u toj jednoj interakciji s poduzetničkim potpornim institucijama, a zato smo danas ovdje, pokušamo učiti i mi njih i oni nas na koji način pomoći našim gospodarstvenicima, posebno onima kojima je ta pomoć najpotrebnija – rekao je prilikom otvorenja predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec.

Oni iz Bjelovarsko-bilogorske županije su najveći interes pokazali za ulaganjima u uzgoj i preradu poljoprivrednih proizvoda, te za otvaranje OPG-a i pokretanje turizma. Otvaranje ureda u Bjelovaru je pozdravio dogradonačelnik Igor Brajdić koji je siguran da će gospodarstvenci time profitirati.

-To će biti dodatan zamah upravo onim malim, mikro i malim poduzetnicima i gospodarstvenicima koji čine 95 posto gospodarstva kako u Hrvatskoj tako i u našem Bjelovaru – istaknuo je Brajdić.

Podršku je dala i zamjenica župana Marija Jungić koja je naglasila i napore Županije u podršci gospodarstvu.

-Naša županija planira davati poduzetnicima, gospodarstvenicima i poljoprivrednicima kako bi potakla razvoj i pokrenula županiju – rekla je Jungić.

Otvaranje ureda HAMAG-BICRO-a će u tome pomoći jer će time informacije gospodarstvenicima, posebno mikro i malim poduzetnicima, biti dostupnije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!