Školarci se uz gradsku podršku uključili u akciju sadnje stabala

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Učenici drugog razreda Treće osnovne škole Bjelovar uz stručnu podršku Cvjetnog ateljea Marina u Frankopanskoj ulici zasadili nekoliko novih sadnica stabala. Nekada za tu ulicu prepoznatljive crvene šljive će zamijeniti japanska trešnja, ali ta je promjena nužna.

-Ljudi su se zbog plodova bunili i bili nezadovoljni i bili su u pravu, a to je već gotovo i trulo. Mijenjamo kompletno stabla u Frankopanskoj ulici i kako koja će šljiva biti vađena tako ćemo saditi japanske trešnje – objasnio je direktor Cvjetnog ateljea Marina koji brine o gradskim zelenim površinama Ivan Šepoval.

Kroz akciju Zasadi drvo, ne budi panj u Bjelovaru su danas u Frankopanskoj i Gotovčevoj ulici, na Boriku i u Radničkom naselju zasađena 82 stabla japanske trešnje, crvenog javora, kestena, kavkaske jele i pančićeve omorike koj je je platio Grad. No, Grad mora brinuti o zelenilu, ističe dogradonačelnik Igor Brajdić koji se i sam primio lopate.

-Podupiremo politiku zelenog Bjelovara, jednog drugačijeg Bjelovara u kojem treba biti puno drveća jer drveće znači čist zrak i očuvan okoliš, a Bjelovar to zasigurno ima – kaže Brajdić.

Bjelovar će se i nastaviti kretati u zelenom smjeru.

-Trenutno je u izradi Strategija zelene infrastrukture kojom će planski biti smišljene zelene oaze što je jedna od najznačajnijih mjera te strategije i ublažavanja klimatskih promjena – naglašava pročelnica za komunalne djelatnosti Kristina Kocur.

Bjelovarčani pri tome i sami mogu predlagati lokacije koje žele zazeleniti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!