Zagrebački studenti prava dolaze svojim savjetima pomoći potrebitim bjelovarčanima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svojim projektom dolaze u Bjelovar. Svoja vrata Pravne je klinika otvorila u listopadu 2010. godine. Ona sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad njihovih kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

– U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu. – priopćuju iz Pravne klinike

Kliničari će biti u Bjelovaru 25. studenog, u Udruzi invalida Bjelovar, na adresi Ivana Gundulića 1, od 10-14h Građani mogu ostvariti besplatnu pravnu pomoć bez trošenja sredstava koja su im nužno potrebna za vlastito uzdržavanje ili uzdržavanje osoba koje su po zakonu dužne uzdržavati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!