Kako do ustavnog prava na parkirnu kartu bez covid potvrde

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dubravka Dragašević, lokalna čelnica Domovinskog pokreta i prosvjednica protiv cijepljenja, covid potvrda i testiranja, ima teško rješiv problem i nada se da će ga barem netko izložiti na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, kao osoba bez covid potvrde ne može ući u javne prostore pa tako ni kupiti parkirnu kartu za svoje vozilo. Pojadala se na svojoj Facebook stranici:

Bravo Grad Bjelovar, bravo Komunalac. Diskriminacija i povreda ne samo mojih ustavnih prava nego svih onih koji se ne žele cijepiti i nemaju potvrde. Ne mogu kupiti mjesečnu kartu koju uredno kupujem iako mjesta za parkiranje ima tak kak ima. Grad ne želi uzeti 150 kn, ali će mi naplatiti kaznu. A vjerujem da on line kupnju internet bankarstvom nisu riješili. Nadam se da će netko postaviti ovo pitanje na današnjoj sjednici Gradskog vijeća…”

Brojni komentari uglavnom joj daju za pravo uz povremeno vrijeđanje vladajućih, ali to smo već naviknuli.

Josip Heged, član uprave Komunalca, ima rješenje za Dubravku, ali ona nije pitala nikoga tamo što učiniti. Naime, osim plaćanja na automatima i mobilnim uređajem, parkirna pretplatna karta može se dobiti i tako da se zatraži ponuda, plati na neki od raspoloživih načina, a samu karticu može podignuti i netko drugi to ima covid potvrdu ili je možemo poslati poštom.

Umjesto na Gradskom vijeću, problem rješava Komunalac.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!