Bjelovar realizirao 94 nacionalna i europska projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dane otvorenih vrata EU projekata Bjelovar je iskoristio kako bi se pohvalio svojim projektima financiranim iz nacionalnih i europskih fondova. U posljednje četiri godine Grad je za 94 projekta povukao 235 milijuna kuna. Pri tome su 46 projekata financirana s europskih 200 milijuna. Na taj se način radi na smanjivanju socijalne isključenosti umirovljenika, otvorena je besplatna S.O.S linija za žrtve nasilja, a zaboravilo se nije niti na najmlađe.

-17 područnih škola i vrtića obnovljeno je na području grada jer nam je izuzetno bitno da naša djeca imaju primjerene uvjete za rast, razvoj i učenje u školama i vrtićima. Isto tako tisuću učenika u Bjelovaru danas ima besplatnu školsku kuhinju- naglasio je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Kroz nekoliko EU projekata je prošao Gradski vrtić Bjelovar. Konkretno, sagrađen je novi vrtić u Gudovcu dok su postojeći objekti prošli kroz energetsku obnovu. Svoje zadovoljstvo ne krije ravnateljica.

-Naravno da smo prezadovoljni. Uvjeti su se drastično poboljšali, od energetske uštede do nove opreme, a osim novom opremom možemo se pohvaliti i novim zapošljavanjem – kaže Anna Lauš.

Zaposleno je dvadesetak novih osoba. Gradski vrtić Bjelovar ima ukupno 92 zaposlenih, 520 vrtićanaca i stotinjak mališana u predškoli.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!