Treba li na istočnoj obilaznici u Lugu postaviti kružni tok?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Stravična prometna nesreća koja se dogodila prošlog tjedna na raskrižju istočne obilaznice i Puta žrtvama u Lugu, u kojoj je smrtno stradao 70-godišnji Bjelovarčanin, potaknula je novu raspravu na društvenim mrežama. Je li na tom raskrižju trebao biti postavljen kružni tok, kako je svojedobno Hrvatskim cestama predlagala i policija? Mnogi su Bjelovarčani u raspravi na portalima to raskrižje odmah usporedili s onim na križanju južne obilaznice i Malih Sredica gdje su se također događale brojne prometne nesreće sve dok, na inicijativu građana, ondje također nije postavljen kružni tok. Nakon toga se broj udesa zaista smanjio.

Dugoročno gledano, izgradnja kružnog toka u Lugu nije isključena, vjeruje i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

-Evidentno je da će se na toj dionici morati postaviti dodatni usporivači prometa, a vjerojatno ćemo dugoročno morati razmišljati i o kružnom toku. Naime, ta prometnica će se sve više koristiti jer će biti spoj između Podravine i brze ceste koja treba stići do Bjelovara.  Dakle, promet će biti sve gušći, s to znači da će se i rizik sigurno povećati – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodaje kako se prije poduzimanja konkretnih poteza i eventualnog slanja zahtjeva Hrvatskim cestama, svakako treba konzultirati sa strukom.

-Mislim da u ovom trenutku nema potrebe za kružnim tokom, da treba iskoristiti sve postojeće mogućnosti, ali prvenstveno treba poslušati struku. Mi ćemo se obratiti i Prometnom fakulteti i Postaji prometne policije koja je svojedobno i predlagala da se na tom raskrižju napravi kružni tok. Nakon toga ćemo odlučiti o daljnjim postupanjima – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!