[FOTO] Hladnoća im ne smeta, bjelovarski vrtićanci uživaju na ledu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Smijeh uz pokoji slatki pad na ledu, ovih se dana može čuti i vidjeti na bjelovarskom klizalištu. Nakon što su svoje vještine u ponedjeljak u školi klizanja pokazali vrtićanci od pet do sedam godina, jučer su na led stali nešto mlađi polaznici iz Dječjeg vrtića Bjelovar. Minusi i hladnoća nisu im stali na put jer su kapa, šal i rukavice odradili svoj posao, a nije bio problem ni po koji put pasti jer sve prepreke lako su se rješavale uz pomoć stručnih trenera. Ukupno će na red za školu klizanja doći 300 vrtićanaca kojima će ovo zabavno iskustvo donijeti i znanje o osnovama klizanja. Školu klizanja plaća Grad Bjelovar, a za roditelje vrtićanaca u potpunosti je besplatna.

– Za sada nam dobro ide, jučer smo krenuli. Veseli su i vedri pa i nama odmah uz njihovu energiju bude draže raditi. Učimo osnove klizanja, mi to zovemo privikavanje ledu. Uči se kretanje, pad, podizanje iz pada i ono osnovno – kretanje u krug – rekla je trenerica Ana Futać. 

Dok preko tjedna školu klizanja pohađaju isključivo vrtićke skupine, za vikend se tečaju klizanja mogu pridružiti svi – od šest godina pa na dalje.

– Tečaj klizanja nam traje dva dana, vikendom, u terminima od 9 do 10 ujutro. Sve informacije oko prijave mogu se pronaći u kućici kraj klizališta. Zainteresiranih ima, kako prošlih godina tako i ove, uvijek ostanemo zatečeni brojem ljudi koji žele naučiti klizati. Grupe se pune brzo pa bih svima koji nam se žele pridružiti da požure do kućice kraj klizališta gdje mogu ispuniti prijavnicu – kaže Futać.

F


PODIJELI S PRIJATELJIMA!