Svaki susret s našim Tihomirom činio nas je bogatijima i sretnijima…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarčani su još uvijek u šoku zbog preranog odlaska poznatog bjelovarskog glazbenika i kulturnog djelatnika Tihomira Vondre. Dirljivim riječima od njega se na društvenim mrežama oprostio Goran Navojec, koji je s Vondrom godinama surađivao, prvenstveno na organizaciji BOK Festa:

Adio bubnjaru.
Utihnuo je bubanj,
ali ritam nije stao jer taj ritam koji si ti davao bio je ritam slavljenja života, ritam prijateljstva, ritam ljubavi.
Utihnuo je bubanj,
ali ritam nije prestao već se samo sakrio u naša srca, u srca svih koji su te poznavali, koji su uz tebe svirali, uz srca onih koji su uz tebe stvarali, uz tebe se smijali, uz tebe tugovali.
Ta naša srca bila su tvoji bubnjevi.
Na njima si svirao uvijek metronomski točno, uvijek tako nježno, tako nenametljivo, a uvijek tako moćno.
Utihnuo je bubanj,
ali samo na kratko. Tek toliko da bubnjar neprimjetno privuče onaj svoj smiješni, neudobni stolac, vršcima prstiju malo popravi činele, uzme druge palice i prijeđe sa ove naše zemaljske pozornice na onu našu nebesku koju je bubnjajući po našim srcima odavno zaslužio.
Adio bubnjaru.
Adio tehnički direktore.
Adio kume.
Adio prijatelju.
Adio čovječe.

Vondrin odlazak potresao je i mladog bjelovarskog glumca Ivana Ožegovića koji se od dragog prijatelja i suradnika također oprostio podužim postom na društvenim mrežama.

-Uf, kako je taj čovjek kužio humor i dobru zezanciju. Zato bi se naljutio da napišem nešto ozbiljno ili patetično i općenito što ga hvalim javno, ali osjećam se dužnim. U zadnje nešto vremena se Vondra borio s rakom, ali se tako kvalitetno s tim sprdao i pri tome je uspio održati životnu lekciju svima nama koji nekad kukamo na puno manje probleme. On je svojim ponašanjem pokazao da zbilja nikakav problem ne smije biti razlog da se prestaneš zezat i bacat fore. Ne mogu nabrojat sad kolike je fore bacio na račun umiranja, raka i svoje bolesti, ali on je u tome bio pravi umjetnik. U mjesecima pripeme BOK festa smo se znali čuti i po više puta u danu, a on je znao napraviti da svaki taj razgovor bude obojan zezancijama i šalom. Ako on nije bacao foru, imao je taj neki super stav i razgovor s njim je odisao atmosferom koja te potiče da baciš foru, jer si imao osjećaj da ne možeš pogriješit, da se neće naljutit i da zapravo jedva čeka dobru foru. Ima jedan divan citat sv. Majke Terezije koji kaže da bi trebali težiti tome da svaku osobu koju susretnemo u danu obogatimo time da ode sretnija nakon susreta s nama. E to mogu reći da Tihomira Vondra nije govorio, nego pokazivao primjerom i živio – napisao je, među ostalim, Ožegović.
Žaljenje zbog preranog odlaska Tihomira Vondre izarzio je i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.
-Zauvijek nas je napustio naš dragi prijatelj, vrsni glazbenik i organizator brojnih gradskih manifestacija i priredbi Tihomir Vondra. Ostavio je dubok trag u kulturnom životu našega grada, koji bez njega nikako ne bi bio isti. Tihomire, hvala Ti za sve što si učinio za Bjelovar. Počivao u miru – poručio je Hrebak.
Posljednji ispraćaj Tihomira Vondre održat će se u utorak, 7. prosinca, u 15 sati na groblju Borik.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!