Crveni križ Bjelovar ima novih ‘jubilaraca’, neki su krv darivali već stotinu puta!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kap po kap darivane krvi doveo je Crveni križ Bjelovar do 2800 prikupljenih doza ove godine, a samo u posljednjoj akciji prikupljena je 301 doza te dragocjene tekućine. Navedene brojke izniman su uspjeh s obzirom na epidemiološku situaciju i činjenicu da su brojni darivatelji morali propustiti akciju zbog izolacije ili zaraze.

– Možemo biti zadovoljni jer smo bez obzira na epidemiološku situaciju ove godine prikupili oko 300 doza krvi više nego prošle godine. Smatramo to izuzetnim uspjehom – rekla je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Vida Malek.

Izuzetnim uspjehom mogu se pohvaliti i neki od darivatelja među kojima ima onih koji su krv darovali čak 100 puta. S obzirom na epidemiološku situaciju, Crveni križ nije bio u mogućnosti organizirati svečanu podjelu zahvalnica jubilarnim darivateljima krvi.

– Zahvalnice će ove godine 216 darivatelja dobiti na našim akcijama, s podjelom smo krenuli na zadnjoj akciji gdje smo uručili zahvalnice za 100 i 75 davanja. Uručeni su i srebrni ili zlatni znak kao zahvala za svaku darovanu krv. Zlatni znak dobili su Tomislav Javor i Viktor Klasić  – kaže Malek.

Prva akcija u 2022. godini bit će 3., 4. i 5. siječnja.


FOTO: Crveni križ Bjelovar

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!