Bjelovarska škola je tek jedna od 4 mentorske u cijeloj zemlji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Druga osnovna škola Bjelovar jedna je od tek četiri mentorske škole u cijeloj zemlji nakon što je prošla na natječaju Ministarstva obrazovanja. Titulu škole mentorice zaslužila je zahvaljujući svom iskoraku u digitalizaciji.

-Ministarstvo je procijenilo da smo mi digitalno zrela škola i da imamo što ponuditi drugim školama koje nisu još toliko digitalno zrele, ali svakako žele učiti i napredovati, pa su odabrale nas da budemo mentori i pokažemo kako mi to radimo i da steknu neka nova znanja. No, to je prilika i za našu školu da i mi učimo od njih – kaže ravnateljica Druge osnovne škole Ines Kapša.

Druga osnovna škola Bjelovar je tako postala dio europskog eksperimenta koji joj daje slobodu, a kojim bi se trebalo utvrditi koji je način najbolji za postizanje digitalne zrelosti. Što je to digitalna zrelost, tumači koordinatorica projekta Mentorstvo za unaprjeđivanje škola i nastavnica matematike Druge osnovne škole, Milka Fofonjka.

-Digitalna zrelost zapravo znači da su to učitelji koji mogu sami izrađivati materijale, a ne samo koristiti tuđe već mogu prilagoditi i koristiti sve ono što digitalna tehnologija pruža i svoje učenike voditi tim putem – tumači Fofonjka.

Jedna od četiri škole koje ona bjelovarska mentorira je Osnovna škola Antuna Mihanovića Petrovsko čemu se veseli učiteljica informatike Katarina Muranić.

-Neki učitelji još nisu toliko zreli da bi bili samostalni u izradi nekih digitalnih alata i nisu sigurni koje alate koristiti, pa od projekta očekujem da nas više pogura u tom smjeru i nauči – kaže Muranić.

Projekt Mentorstvo za unaprjeđivanje škola traje do svibnja sljedeće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!