Bjelovarski Argonauti uoči Božića razveselili klince i animirali ih za sport

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon nekoliko akcija na vodi, bjelovarski Argonauti su u sklopu svog projekta “I ja želim biti Argonaut” zakoračili na kopno i na bjelovarskom paviljonu se družili s klincima i to vrtićancima i osnovnoškolcima tako da “vrbovanje” novih članova veslačke posade ovog puta ipak nije bilo u prvom planu.

-Mi nemamo neke predobre uvjete tako da je za veslanje početak nekih 14 godina, a mi imamo dečke od 15,16 godina koji treniraju s nama. Ova akcija je organizirana da obogatimo sadržaj Adventa i da se podružimo s djecom, ali možda nam se pridruže njihova starija braća i sestre – kaže kapetan Argonauta Tomislav Smrček Čonč.

Ipak, i oni najmanji Bjelovarčani dobro znaju tko su Argonauti.

-Oni su veslači koji veslaju na Jadranu i baš su super. Oni moraju jako puno trenirati – kaže Marko Dragić koji nije siguran želi li i on zaveslati.

Nešto malo starija Karla Bublić zna da se želi okušati na vodi.

-Htjela bih i ja biti veslačica zato što volim veslati u lađi, a i moj tata vesla – kaže desetogodišnja Karla koja ističe kako ne želi veslati zbog tate, nego zbog sebe.

Ni Argonaute nije mogla zaobići blagdanska groznica, pa su druženje s mališanima začinili božićnim pjesmama i Djedom Božićnjakom ne bi li ih i tako motivirali da se bave nekim sportom.

-Već par godina radimo na tome da klince motiviramo i vlastitim primjerom jer smo mi spoj ‘starih’ i mladih veslača. Imamo i par srednjoškolaca koji s nama treniraju. Djeca su sve manje aktivna i dobro je da se bave bilo kojim sportom, a naravno da mi u prvom redu promoviramo naš sport. Tko zna, možda netko od klinaca koji će danas dobiti poklon od nas za par godina postane Argonaut – kaže Čonč.

Sami sebi bjelovarski lađari žele da napokon odu veslati na Havaje, ako ne sljedeće onda 2023.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!