Što čelnici Madrida i Barcelone mogu naučiti od gradonačelnika Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Pandemija nije najbolje vrijeme za liberalne ideje, pritisnute između lijevih i desnih populista, ali upravo zato mi liberali moramo zadržati zdrav razum”, izjavio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak u funkciji predsjednika HSLS-a na konferenciji svojih liberalnih prijatelja iz Ciudadanos.

“Na poziv njihove predsjednice Inés Arrimadas i Renew Europe CoR sudjelovao sam i u sklopu panela koji je moderirala zamjenica gradonačelnika Madrida Begoña Villacis govorio o iskustvu vođenja lokalne kampanje tijekom pandemije te među ostalim i o uvođenju transparentnosti javnih financija na lokalnoj razini, pionirskoj ideji po kojoj su upravo Liberali – HSLS poznati na razini Europske unije”, izjavio je Hrebak nakon povratka u Hrvatsku.

“Na panelu se puno pričalo o izazovima vođenja politika u okolnostima pandemije te situaciji u kojoj se nalaze liberalne ideje u Europi danas”, dodao je te naglasio da Španjolci imaju 8 zastupnika u Europskom parlamentu i još 9 u nacionalnom, španjolskom parlamentu.
Za hrvatske liberale i Hrebaka velika je čast što je bio panelista na konferenciji za njihove dužnosnike na lokalnoj razini. Kad se kaže lokalno u Španjolskoj, mislio je na Madrid i Barcelonu. Diosta sjajno zvuči da model upravljanja malim Bjelovarom može biti zanimljiv gradovima poput ovih španjolskih megapolisa.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!