Na spomeniku bjelovarskih branitelja uskoro bi se trebalo naći izostavljeno ime

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jutros je u Gradu održan sastanak s braniteljskim udrugama kako bi se ispravila nepravda zbog koje na glavnom spomeniku bjelovarskim braniteljima nije upisano jedno ime. Ratni zapovjednik obrane Stjepan Budinski otkrio je o kome je riječ.

– Nakon 30 godina želimo ispraviti nepravdu prema Siniši Paunoviću, ja ga smatram herojem grada Bjelovara. Možda je riječ o tehničkoj greški koja se dogodila jer nas iz prvog reda nitko ništa nije pitao, uvijek se nešto skriveno radi, čak i sad čujem da je nešto na Barutani rađeno. Poštujemo umjetnike, ali neka nas pitaju kako bi nešto trebalo izgledati da smo mi branitelji s time zadovoljni – poručio je. Inicijativu za sastanak s braniteljima pokrenuo je dogradonačelnik Bjelovara Igor Brajdić.

– Svi branitelji zovu uoči izbora, a mi smo odlučili da ćemo ih zvati uoči Božića – izjavio je te dodao kako želi da ovo okupljanje postane tradicionalno. Budinski se složio kako je Brajdić dao veliku podršku braniteljima te je nakon 30 godina položen vijenac branitelju Siniši Paunoviću kojeg naziva herojem i vitezom Makarske.

– Danas smo dali prijedlog da se njegovo ime upiše u glavni spomenik što su svi branitelji, zapovjednici i braniteljske udruge jednoglasno prihvatili. Dogradonačelnik je izrazio želju da ovakav susret bude svake godine i mi to podržavamo, mislim da je to hvalevrijedna inicijativa – istaknuo je te dodao kako mnogi Bjelovar smatraju gradom heroja. Inicijativom je zadovoljan i zapovjednik Mato Šiprak.

– Pozdravljam ovu inicijativu dogradonačelnika Brajdića koji je prepoznao da bi se trebali naći i porazgovarati o problematici koju imamo te ispraviti nepravde koje su se dogodile, poput one da je izostavljeno jedno ime poginulog hrvatskog branitelja na spomeniku. Nadam se da će se ovo nastaviti i u budućnosti, da ćemo naći načina i vremena da nakon toliko godina počnemo rješavati neka otvorena pitanja – zaključio je Šiprak. Budinski je na kraju naglasio da bi Grad trebao zapošljavati više mladih kako bi se ispunila želja branitelja o razvoju grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!