Bjelovarski anđeli odletjeli u Ukrajinu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ovih blagdana anđeli proizvedeni u Bjelovaru krasit će jelke čak i u Ukrajini. Naime, hrvatska veleposlanica u Ukrajini Anica Djamić oduševila se anđelima proizvedenim od komušine koje izrađuju članice Socijalne zadruge „Pružimo ruke“ iz Bjelovara te je odlučila naručiti čak 100 anđela kao njen poklon svojim suradnicima i kolegama.

Anđeli su prije par dana poslani na skoro 1500 kilometara dug put iz Bjelovara prema Kijevu. Članice SZ „Pružimo ruke“ potrudile su se da anđeli izgledaju jednako, a opet različito i unikatno. Svi su izrađeni od prirodnog materijala-kukuruzne komušine, koja se na područjima kontinentalne Hrvatske stotinama godina koristi kao materijal za izradu mnogih ukrasnih ali i uporabnih predmeta. Uz anđele, najprepoznatljiviji znak Socijalne zadruge su i ručno pleteni cekeri, posebno oni namijenjeni za laptope. Na taj način spojeno je tradicionalno s modernim, te ugodno i lijepo s korisnim.

-Polaskani smo činjenicom da su proizvodi male zadruge iz Bjelovara opet prepoznati kao lijep suvenir koji predstavlja ne samo naš grad već i državu. Naime, cekeri za laptop korišteni su kao kongresni suveniri, a prije nekoliko godina i japanski veleposlanik naručio je upravo naše cekere kao poklone. Ovaj put glavne zvijezde su naši anđeli, koji su idealni pokloni za blagdane, ali i simpatičan suvenir tijekom cijele godine. Drago nam je da je Veleposlanica Djamić prepoznala njihovu vrijednost – istaknula je upraviteljica Socijalne zadruge „Pružimo ruke“ Mihaela Boltižar.

Anđele od komušine, kao i druge ručano rađene proizvode poput cekera, košara i vjenčića možete pronaći i kupiti za vrijeme trajanje Adventa u Bjelovaru, u adventskoj kućici broj 4, u blizini klizališta.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!