Čelnici Bjelovara i Kapele udružili snage i zajednički asfaltirali cestu koja ih povezuje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Asfaltirana je dionica ceste u Gornjim Plavnicama prema Diklenici i Kupinovcu u duljini od četiri i pol kilometra. U obnovi su sudjelovali Grad Bjelovar, Općina Kapela te Županijska uprava za ceste. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je kako je važno povezati Bjelovar s okolnim općinama.

– Mora se pronaći uvijek zajednički interes i zajednički jezik bez obzira što nas možda dijele i različite stranačke iskaznice, ali građani to ne smiju osjetiti. Ovdje se radi o oko četiri i pol kilometra ceste koja se teško može nazvati cestom koja povezuje Grad Bjelovar s Općinom Kapela. Kad sam preuzeo ulogu gradonačelnika, rekao sam da se ne smije događati da imamo takvih cesta koje povezuju tako važne prometnice – naglasio je Hrebak. Grad je bio odgovoran za 1330 metara ceste kojeg će platiti 1,2 milijuna kuna. Dodao je kako je važno raditi na podizanju standarda života.

– Ne možemo se praviti da općine oko nas ne postoje ili da su manje vrijedne. Dapače, mi smatramo da bez tih općina Bjelovar ne bi mogao funkcionirati. U cilju nam je da infrastrukturom što više povezujemo grad s općinama – naglasio je. Načelnik Kapele Danijel Kovačec nada se da će se asfaltiranje u općini nastaviti.

– Moja je želja da u ovom mandatu napravimo da svaka kuća ima asfalt. Nama još ostaje nekih sedam ili osam kilometara ceste u Gornjim Sredicama gdje je ostao kritični dio. Sva ćemo sredstva u narednih nekoliko godina usmjeriti prema tamo – rekao je.

Općina Kapela ima 100 kilometara nerazvrstanih cesta, a Grad Bjelovar triput više. Naglasili su Hrebak i Kovačec kako je suradnja dobra, između ostalog i kroz ITU mehanizam, a vjeruju da će ona takva ostati i u budućnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!