Epidemija primorala bjelovarsku bolnicu da krene u nova zapošljavanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nedavno je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osvanulo šest natječaja za zapošljavanje u Općoj bolnici Bjelovar. Prema nazivima natječaja, osim ravnatelja, bolnica traži specijalizanta ili specijalizanticu iz medicinske biokemije i laboratorijske medicine, transfuzijske medicine, pedijatrije, endokrinologije i dijabetologije, hitne medicine te doktora ili doktoricu medicine.

Na upit o navedenim zapošljavanjima, iz OB Bjelovar su objasnili da se natječaji odnose na zapošljavanje doktora medicine koji će pristupiti specijalističkom usavršavanju iz odobrenih specijalizacija.

– Naš Objedinjeni hitni bolnički prijem, osobito u vrijeme epidemije trpi jaki pritisak što se tiče priljeva pacijenata i angažmana liječnika i zdravstvenog osoblja. Stoga smo tražili natječajem zapošljavanje dva doktora medicine sekundarca budućih specijalista jer ih iz tog područja baš i nema – kaže v.d. ravnateljica Ivanka Fehir-Radanović.

U Općoj bolnici Bjelovar trenutno je zaposleno devet doktora medicine specijalista na određeno i 90 na neodređeno vrijeme.

– Specijalizanata imamo zaposlenih 41 i to su doktori medicine koji se nalaze na specijalističkom obrazovanju i usavršavanju uglavnom u klinikama u Zagrebu – dodaje.

U OHBP-u gdje se posebno ističu zubi epidemije, bolnica ima zaposlena četiri specijalista hitne medicine i jednog specijalizanta. Ta brojka se, kako kaže v.d. ravnateljica, pokazala kao nedostatna u postojećim uvjetima.

OB Bjelovar prema sistematizaciji ima zaposlenih medicinskih djelatnika koliko može imati, no zbog odlaska u mirovinu, rada na određeno ili bolovanja, primorana se “krpati”. Traženi oglasi sada su već istekli, a hoće li se bolnica uspjeti “pokrpati”, pokazat će vrijeme.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!