Nagrađivana autorica Zdenka Mija Brebrić družila se s učenicima Medicinske škole Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zadnji dan ovog polugodišta, 23. prosinca 2021. godine, u školskoj knjižnici Medicinske škole Bjelovar održan je književni susret sa Zdenkom Mijom Brebrić. Najbolji je to način da se završi Godina čitanja, ali i potakne na nastavak aktivnosti i sljedeće godine. Stručna suradnica pedagoginja u I. osnovnoj školi Bjelovar, dr. sc. Zdenka Mija Brebrić, uspješno spaja znanstvenu i književnu karijeru. Objavljeni su brojni stručni i znanstveni članci, članci u zbornicima, ali i dvije knjige priča i jedan roman. Uspješno je i njeno sudjelovanje na međunarodnim natječajima. Nedovoljno je poznato da je Zdenka Brebrić za zbirku priča “Gospa na murvi” primila međunarodnu nagradu Tera Tolis, a međunarodne nagrade primila je i za neke od pojedinačnih priča kao za priču Svaki mi je dan studeni 18. Domaćih je nagrada mnoštvo. U ovo blagdansko vrijeme izdvajamo nagradu za priču o anđelima Svileni i Kososvila. Ovu priču i mnoge druge možete poslušati i na njezinom Youtube kanalu.

U izdanju ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora Bjelovar objavljena je njezina zadnja knjiga priča Ja u doba korone: Krešine priče u kojoj aktualizira temu života i problema učenika u vrijeme pandemije.

Učenici Medicinske škole Bjelovar imali su priliku čuti pripovijedanje autorice koje se već višekratno pokazalo kao vrhunski doživljaj.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!