‘Bjelovarski sotonisti’ napunili sigurnu kuću pretučenim ženama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Koliko je samo nasilja usmjereno prema ženama! Neka to prestane! Povrijediti ženu znači povrijediti Boga, koji kroz ženu skrbi za naše čovječanstvo – rekao je papa Franjo dodajući da je obiteljsko nasilje i ono prema ženama gotovo sotonski čin.

Osjećaju li sada imalo sram nasilnici koji su od strane poglavara Katoličke crkve ovih dana uspoređeni sa sotonistima? Ako ne, nadamo se da će papina izjava barem malo pameti vratiti onima koji donose poražavajuće brojke u naš kraj.

Naime, samo u prvih deset mjeseci 2021. godine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji je jednu ženu ubio njezin suprug, zabilježena su 23 slučaja kaznenog djela nasilja u obitelji čije su žrtve bile žene, a nasilnici uglavnom njihovi supruzi i partneri, zabilježeno je i 198 prekršaja čije su žrtve također uglavnom žene.

Voditeljica bjelovarske sigurne kuće Iskrica Strčić ispričala nam je prije nekih mjesec dana da doba obiteljskog ozračja i slavlja povećava nasilje nad ženama, i tako već godinama. Najmlađa korisnica bjelovarskog skloništa za žrtve nasilja je imala 19 godina, najstarija 82, a većina je između 45 i 60 godina i u sigurnoj kući završe nakon godina zlostavljanja.

Svemu, dakako, kumuje alkohol koji se za vrijeme blagdana toči u većim količinama. Zbog “hrabrih snagatora” koji se namjere na slabije od sebe, Sigurna kuća u Bjelovaru više nema mjesta za žene koje traže pomoć.

Podsjetimo, od rujna je u BBŽ na raspolaganju besplatna S.O.S. linija na broju 0800 200 033. Uz želju da liniji što manje zvoni telefon, imali smo potrebu prenijeti riječi 85-godišnjeg pape Franje koji čvrsto stoji uz žene i majke.

– I zato što majke donose život i drže ovaj svijet, učinimo velike napore kako bismo slavili majke i štitili žene – rekao je Franjo. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!