Pas koji je od gladi progrizao vrata danas bi trebao biti zbrinut, vlasniku prijeti ‘masna’ kazna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mučan vikend je za stanovnicima Radničkog naselja koji su se tri dana bojali izaći iz svojih domova zbog izgladnjelog psa koji je lutao ulicama u tom dijelu grada. Nesretna životinja bila je do Stare godine zatvorena u nenaseljenoj kući, a od muke je pregrizla plastična vrata i tako se našla na slobodi. Izgladnjela je krenula u potragu za hranom po naselju.

-U kući u kojoj je bio zatvoren pas već neko vrijeme nema nikoga, vlasnici su odselili, no jednom tjedno bi dolazio netko tko je ostavljao hranu psu. To očito nije bilo dovoljno jer je životinja vidno izgladnjela i mršava. S obzirom da se na Staru godinu puno pucalo, vjerojatno je bila i poprilično uplašena pa je progrizla vrata kako bi se domogla slobode – priča nam jedan mještanin Radničkog naselja.

Dodaje kako je pas pobjegao iz dvorišta kuće u kojoj je bio zatvoren, kamo su ga susjedi ponovno namamili hranom  i zatvorili ogradu. No, nesretna životinja je brzo pronašla drugi put da izađe iz dvorišta.

Kako u spomenutom naselju ima puno djece, u strahu za njihovu sigurnost mještani su alarmirali sve službe, no kažu kako im protokol nije dozvoljavao akciju. Naime,  Centar 112 kojem su se prvom mještani obratili ih je uputio na Veterinarsku stanicu čiji zaposlenici na teren izlaze samo na poziv komunalnog redara. A bjelovarski komunalni redari vikendom – ne rade.

Kako doznajemo od mještana, na koncu je jučer ipak reagirala veterinarska inspekcija koja je na terenu utvrdila stanje, a susjedima je rečeno kako bi gladni pas danas trebao biti zbrinut.

Loe u čitavoj ovoj priči trebao bi proći i vlasnik, s obzirom za Zakon o zaštiti životinja za ovakvo nehumano postupanje predviđa kazne između 50 i 100 tisuća kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!