Iz Grada se oglasili o slučaju gladnog psa iz Radničkog naselja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Iz Grada Bjelovara su nam potvrdili kako je jučer, na poziv građana zbog gladnog psa u Radničkom naselju intervenirao komunalni redar. Podsjetimo, javnost se digla na noge nakon što su na društvenim mrežama osvanule fotografije psa koji je bio zatvoren u napuštenoj kući na kojoj je progrizao vrata kako bi se oslobodio. Životinja je bila vidno mršava i, prema svjedočenju susjeda, izgladnjela.

-Komunalni redar Grada Bjelovara i predstavnik veterinarske stanice Bjelovar izvršili su očevid na licu mjesta u Radničkom naselju vezano za psa o kojem pitate. Pas nije lutao naseljem, već je bio u ograđenom dvorištu, gdje su se nalazile posude s hranom i vodom za njega. Također, utvrđeno je da je pas uredno čipiran – odgovorili su na naš upit iz Grada Bjelovara, dodajući kako su  vlasnici psa premjestili na drugu lokaciju te zaključili kako životinja ne predstavlja potencijalnu opasnost u Radničkom naselju.

-Grad Bjelovar je u koordinaciji i s veterinarskom inspekcijom vezano za ovaj slučaj te zajedno budu pratili daljnji razvoj situacije – poručuju iz Grada.

Osim to su se zabrinuli za svoju sigurnost jer je pas neko vrijeme slobodno šetao po naselju u potrazi za hranom, stanovnici Radničkog naselja izrazili su i zabrinutost i za samu životinju koja je, bar do jučer, živjela i neprimjerenim uvjetima. Nekoliko mještana nam je posvjedočilo da su hranu psu koju je u spomenutom dvorištu zatekao komunalni redar donijeli susjedi, a ne vlasnici. Stoga su s razlogom ogorčeni što je životinja i dalje ostavljena na skrb tim ljudima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!