Što s božićnim drvcem kada blagdani prođu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Za većinu građana blagdansko raspoloženje prestaje danas. Božićne dekoracije se skidaju i spremaju do prosinca, a božićna drvca izbacuju iz domova. Upravo je danas krenuo odvoz božićnih drvaca u Bjelovaru. Komunalac taj simbol blagdana odvozi do sljedećeg četvrtka 13. siječnja u terminu redovitog odvoza, pa je cijeli proces za same građane bezbolan.

-Građani trebaju samo kada iznose miješani komunalni otpad uz posudu miješanog komunalnog otpada ostaviti i božićno drvce. Naše vozilo koje kupi samo božićna drvca će doći i prikupiti ga – tumači član Uprave Komunalca Josip Heged.

Dakle, ako prođe uobičajeni kamion za odvoz otpada, a drvca ostanu nema razloga za ljutnju jer ‘boromobil’ stiže kasnije. Borovi nakon toga neće doživjeti tužnu sudbinu odbacivanja na odlagalištu.

-Ona ne idu na odlagalište otpada, mi ih predajemo u Kronospan i pretpostavljam da se tamo šrediraju, melju, usitnjavaju i energetski oporabljaju, dakle imaju svoju svrhu – kaže Heged.

Građane se stoga moli da božićna drvca ne vežu žicom i ne stavljaju u vreće. Prošle godine je s bjelovarskog područja odvezeno 1785 drvaca, a primjerice 2013. 1.510.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!