Plenković: Bilo kakva ploča Tepiću je neprihvatljiva, šaljemo prosvjednu notu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman uputit će prosvjednu notu Banja Luci zbog otkrivanja spomen ploče majoru JNA Milanu Tepiću koji je 29. rujna 1991. dignuo u zrak skladište oružja na Barutani, a skoro i cijeli Bjelovar. Potvrdio je to danas premijer Plenković.

-Što se tiče spomen ploče Milanu Tepiću, ministar Grlić-Radman će uputiti prosvjednu notu. Svi smo zgroženi s obzirom na broj poginulih ljudi tada na Barutani, bilo kakva spomen ploča je neprihvatljiva – poručio je Plenković, odgovarajući danas na pitanja novinara tijekom službenog posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Komentirao je i navode kako je Milorad Pupovac sudjelovao na proslavi neustavnog Dana Republike Srpske.

-Što se tiče stava RH i Vlade, u prosincu u Sarajevu smo poslali snažnu poruku o teritorijalnoj cjelovitosti BiH. Što se tiče ovoga što se dogodilo u Banjoj Luci, Pupovac je tamo bio na akademiji, išao u svojstvu SNV-a. Poslane su poruke i o obnovi Banije. On tamo nije ništa govorio niti je imao nekakvu ulogu. Što se tiče poruka, mi smo protiv svih koje imaju separatističke konotacije – kazao je Plenković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!