Stanivuković od zločinca radi heroja, a ne spominje nevine žrtve s obje strane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na postavljanje ploče majoru JNA Milanu Tepiću reagirao je Odbor za branitelje Grada Bjelovara. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Nakon vijesti da je u Banjoj Luci otkrivena spomen-ploča majoru Milanu Tepiću koji je 29. rujna 1991. godine dignuo u zrak vojno skladište u okolici Bjelovara te u smrt sa sobom odveo 11 hrvatskih branitelja, održana je sjednica Odbora za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji Grada Bjelovara.

Bjelovar toga dana nije sravnjen sa zemljom isključivo radi hrabrosti i požrtvovnosti naših branitelja te Odbor najstrože osuđuje potez banjalučke vlasti.

Postupak gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića, koji bez imalo srama jednoga ratnog zločinca stavlja u rang heroja, više je nego skandalozan. Ne treba zaboraviti da je major Tepić svojim činom presudio i desetorici svojih mladih vojnika koji zasigurno nisu bili ni krivi za njegove postupke niti su trebali položiti život na takav način. Gradonačelnik Stanivuković, u biti, uopće nije zavrijedio našu pažnju, no morali  smo reagirati s obzirom da se od zločinca radi heroj, a nevine žrtve s obje strane nitko ni ne spominje.

Odbor je zaključio i kako nije potrebno službeno reagirati prema Banjoj Luci s obzirom  da je prosvjednu notu već uputio sam državni vrh, odnosno predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je također oštro osudio veličanje zločina.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!