Zbog čega građani najviše traže besplatnu pravnu pomoć?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Pravna klinika zagrebačkog Pravnog fakulteta je još jednom stigla u Bjelovar gdje građanima pravnu pomoć pružaju studentice. Kroz Pravnu kliniku građani mogu dobiti besplatne pravnu pomoć, ali moraju znati da je riječ o općim informacijama i da će za odgovore na neka pitanja i probleme ipak morati malo sačekati.

-Riječ je o lakšim pitanjima ili pravnim mišljenjima za koja ne dajemo odmah odgovore već mi kao studenti to proučavamo i pišemo mišljenja koja kasnije prolaze provjeru naših akademskih mentora, dakle profesora s fakulteta ili odvjetnika koji surađuju s našim fakultetom – napominje studentica treće godine Pravnog fakulteta Zagreb Dora Markovinović.

Građani im se najčešće obraćaju zbog problema vlasništva, nasljeđivanja ili ovrha, a Pravna klinika osim građanima pomaže i samim studentima.

-Pravna klinika i to iskustvo koje dobijemo kroz nju je jako korisno jer radimo na stvarnim predmetima sa stvarnima ljudima i prije završetka fakulteta na taj način uspijemo naučiti nešto što ne dobijemo na predavanjima. Kroz praksu uspijemo vidjeti stvarni život i posao koji nas čeka – kaže Markovinović.

I tako još od 2010. kada je Pravna klinika osnovana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!