UTIB pokrenuo kampanju za nabavu novog kombi-vozila, očekuju pomoć Grada i Županije!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Udruga tjelesnih invalida Bjelovar danas je pokrenula akciju nabave specijalnog kombi-vozila s podiznom rampom za osobe s tjelesnim invaliditetom u invalidskim kolicima. Kombi vozilo koje Udruga trenutačno koristi staro je deset godina, a prošlo je više od 300 tisuća kilometara. S obzirom na to da vozilo koje prevozi osobe s invaliditetom mora biti sigurno, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar bila je primorana pokrenuti kampanju.

– Odlučili smo krenuti u kampanju za nabavu sličnog vozila jer ovo koje imamo sada gotovo pa je otpisano. Vozilo nam puno znači jer nam može pridonijeti u socijalnim aktivnostima, članovi se mogu odvesti na razna događanja, može pomoći kod prijevoza naših učenika u školu, studentima, starijim članovima i slično – kaže Tomislav Novosel, predjesnik UTIB-a.

Kada bi se zbrojio prosjek koliko je ljudi “stari” kombi prevezao, došli bismo do brojke između šest i sedam tisuća ljudi, dodaje.

– Naravno da računamo na projekte Europske unije te možda i na nacionalna sredstva, a svakako računamo na naše lokalne zajednice – Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, gradove Čazmu i Grubišno Polje te pripadajuće općine – navodi Novosel.

Marieta Magdić

Iako Marieta Magdić sada ima položen vozački ispit, nekada joj je kombi-vozilo bilo od velike koristi.

– Kombi-vozilo s pripadajućom rampom jako mi je puno pomoglo jer bio mi je olakšan ulaz u samo vozilo. Koristila sam ga za putovanje do Udruge ili na neko od natjecanja na kojem sam sudjelovala. Nakon što sam položila lakše mi je, olakšala sam sebi, ali i svojim roditeljima – kaže Magdić.

Adriana Krog ne vozi auto pa se novom kombi-vozilu jako veseli.

– Puno mi znači vozilo i rampa jer se ne moram prebacivati na sjedalo, a teško mi je zbog dijagnoze. Kombi je efikasan i svima nam dobro dođe. Znala sam ići u Zagreb s takvim kombijem i bilo mi je jako lijepo i ugodno se voziti. Jedva čekam isprobati novo vozilo – kaže Krog.

Adriana Krog

Za novo kombi-vozilo koje će biti od velike koristi Marieti, Adriani i svim članovima, Udruzi je potrebno 350 tisuća kuna. Inače, Udruga ima 905 članova od kojih 307 koristi štap ili štake, a 73 invalidska kolica.

Novčane priloge možete uplatiti na poseban račun Udruge tjelesnih invalida: 2402006-1500020301, ERSTEBANK.


 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!