Zbog bolesti izvođača otkazana poznata bjelovarska manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Međunarodni tjedan udaraljkaša koji se trebao održati ovog petak i subote, 21. i 22. siječnja, jučer je otkazan zbog bolesti izvođača. Ravnateljica Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, Nevenka Presečan Arvay istaknula je za kad je predviđen novi termin održavanja 19. ITEW-a.

– Očekujemo da će se održati što prije, a kako je najavio umjetnički direktor Igor Lešnik, najvjerojatnije će to biti tijekom mjeseca ožujka – navela je ravnateljica te dodala kako se nada da će za dva mjeseca uvjeti za održavanje ove manifestacije biti povoljniji, odnosno da će pandemija popustiti. Nada se samo da se situacija neće odužiti kao prošle godine, kad je Međunarodni tjedan udaraljkaša održan tek u listopadu. Očekivani su gosti iz Venezuele koji su otkazali svoj dolazak zbog epidemiološke situacije, no možda još nije sve propalo.

– Nadamo se da će u ožujku situacija i kod njih biti bolja te da će doći. Prema posljednjem planu, trebalo je biti 20-ak izvođača, naravno uz Bing Bang tradicionalni ansambl udaraljkaškog festivala. Trebali su doći Flam-a duo u sastavu Luis Camacho Montealegre i Francesco Mazzoleni, a ovaj put smo trebali imati i dva dirigenta – rekla je ravnateljica. U manifestaciji su se, osim naravno udaraljki, trebale čuti i harfa te violončelo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!