[FOTO] Hrebak u obilasku bjelovarskog stadiona: ‘Bit će veći od đurđevačkog’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Zadovoljan sam, to je to.” Riječi su bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka nakon što je na svoje oči mogao vidjeti kako napreduju radovi na gradskom stadionu u Bjelovaru. Podsjetimo, ukupna vrijednost investicije je 22 milijuna kuna s PDV-om, a uz nogometni teren, grade se tribine s 1080 sjedećih mjesta od čega će njih 700 biti natkrivenih.

– Prva faza radova je krenula i već je u odmakloj fazi dok je druga faza započela prije nekoliko tjedana. Obje faze idu svojim tijekom, a završetak radova očekuje se do ljeta ove godine. Vjerojatno ćemo uskoro imati priliku otvoriti stadion – kaže Hrebak.

Podsjetio je Hrebak da se grade trenutno dva stadion – Gradski i u Ždralovima što su, kaže, prva dva stadiona u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

– To jasno govori koliko se radi o teškim i sveobuhvatnim radovima. No, ni tu nije kraj jer već je spreman projekt atletske staze vrijedan nešto više od šest milijuna kuna. Čekamo još način financiranja staze, ali nećemo ići na kredit nego vjerojatno na europske fondove – dodaje Hrebak.

Pohvalio je gradonačelnik rad NK Bjelovara i NK Mladost Ždralovi.

– Grad Bjelovar pomaže i pomagat će visoko postavljenim ambicijama, a to je ulazak klubova u viši rang. Moramo pokazati svoju snagu i ponos – kaže.

Ivan Šepoval

Dobru suradnju Grada i kluba potvrdio je i potporedsjednik NK Bjelovar Ivan Šepoval.

– Drago nam je da imamo teren s umjetnom travom kako bismo mogli trenirati tijekom cijele godine. To je ono što je najbitnije. Radimo na tome da dođemo u viši rang natjecanja, dat ćemo svoj obol kao nogometni klub da u tome i uspijemo – rekao je Šepoval.

Igor Barberić iz tvrtke B-projekt pojasnio je što se napravilo, a koji radovi tek predstoje.

Igor Barberić

– U prvoj fazi izvedeni su grubi građevinski radovi. Slijedi nastavak izgradnje čelične krovne konstrukcije, instalaterski radovi i završni radovi. To mislimo napravimo u sljedećih par mjeseci odnosno do kraja roka izvođenja radova. Druga faza koja se tiče samog travnjaka i terena u početkoj je fazi, ali sve će biti završeno u isto vrijeme. Planirana je i izgradnja parkirališta što bi također uskoro trebala započeti javna nabava – rekao je Barberić.

Da radovi napreduju prema planu potvrdila je i Karolina Vukelić, glavna inženjerka gradilišta.

– Idući tjedan završavamo s konstrukcijom, do sada smo ugradili 120 tona armature, 1500 kubika betona te 500 kubika opeke. Na fazi dva ugradili smo 7000 kubika zemlje, a što se tiče radova, sljedeći tjedan krećemo s drenažom nogometnog terena te s unutarnjim radovima u zgradi – kaže Vukelić.

Piknuo je za vrijeme obilaska Hrebak javnost riječima da će bjelovarski stadion, prema onome što vidi, biti veći od onoga u Đurđevcu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!