[FOTO I VIDEO] Radovi na korzu i u Gudovcu trebali su biti završeni do kraja 2021. Zašto nisu?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ambiciozno se početkom listopada prošle godine krenulo s radovima na korzu koji se obavljaju u sklopu bjelovarske aglomeracije ukupno vrijedne 260 milijuna kuna. Još tada, voditelj projekta Zoran Bišćan iz Vodnih usluga rekao je da bi se radovi mogli produžiti zbog vremenskih neprilika dok je rok izvršenja radova najavljen za kraj prošle godine. Čini se da se “zacoprao” jer upravo zbog zimskih minusa radovi na korzu još uvijek traju.

– Uglavnom se još radi o ostatku vodovoda za završiti. Jednostavno je tako zbog hladnoća koje nas prate. Ispod minusa se ne mogu vaditi PEHD cijevi. No, do kraja mjeseca ćemo radove završiti i maknuti se s korza. Zaitm krećemo u Stepinčevu ulicu – kaže Bišćan.

Također u sklopu aglomeracije, u travnju prošle godine otvoreno je i gradilište u Gudovcu gdje se gradi 4100 metara kanalizacije, četiri prepumpne stanice. Oko 200 korisnika će dobiti priključke. Iako su radovi i na tom dijelu trebali ugledati svjetlo dana do kraja 2021., ceste su još uvijek raskopane.

– U Gudovačkoj ulici ostao nam je zapravo samo Staroplavnički prilaz za koji je planirano da se krene raditi u drugom mjesecu. U koordinaciji s Gradom, tako je odlučeno. Još su za napraviti ostale precrpne stanice koje se moraju opremiti s pumpama – dodaje Bišćan.

Zajedno s asfaltiranjem, krajnji rok na radovima u Gudovcu je 1. kolovoza.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!