Hrebak Beljanu: To što pričaš je komunizam, ima li tvoj dobavljač dovoljno plina kojeg si ugovorio?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Daro Hrebak (HSLS) žestoko je reagirao na prigovore svog koalicijskog partnera Ivana Beljana (DHSS):

Političari se ne bave prodajom plina u privatnim firmama. To je zadaća slobodnog tržišta, a ne politike. To se radilo u komunizmu kad su političari upravljali plinskim biznisom, naftom, svim resursima. Mi smo pobjegli od tog sustava, a možete ga još uvijek vidjeti na djelu u Kubi i Venezueli. Zadatak grada nije da upravlja plinom. Mi smo htjeli kupiti Distribuciju kao grad jer sam pomislio da će za 16 milijuna otići u zakulisnim igrama u bescjenje. Kad je cijena otišla u ogromnih 40 milijuna kuna, povukli smo se iz cijele priče jer to je tad postala stvar tržišta. Moje pitanje je tko će sad spasiti sve male tvrtke koje su u vlasništvu gradova, a koje su na rubu bankrota?, piše Hrebak.

Uvjeren da novinari nemaju cjelovitu informaciju, Hrebak nastavlja da je ovaj problem slojevit, puno kompleksniji i to će se otvoriti kao tema idućih tjedana. Tko će im pomoći? Država intervencionizmom?

Otvoreno je upitao Ivana Beljana: Tko vama dobavlja plin? Jesu stabilni? Što ako se dogodi da ta firma propadne jer, koliko čujem, mali i nestabilni dobavljači su u problemu i ne mogu plaćati naručeni plin velikima. Nadam se da Čazma ima stabilnog dobavljača jer što ti vrijedi što si ti sklopio odličan ugovor sa dobavljačem na čemu ti čestitam, ako se tom dobavljaču zatvori plin jer ima financijskih problema. Vrijeme će pokazati tko je u pravu. I to već za nekoliko tjedana, zaključuje Hrebak.

Na slici: Gradonačelnik na termalnom izvoru u Korenovu


PODIJELI S PRIJATELJIMA!