Ponovno smjena u Domu za odrasle osobe Bjelovar, imenovana nova v.d. ravnateljica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dom za odrasle osobe ima novu vršiteljicu dužnosti ravnateljice, a riječ je o dugogodišnjoj zaposlenici te ustanove, glavnoj sestri Sanji Vojtek. Iako je do naše redakcije stigla informacija kako je dosadašnja v.d. ravnateljica Ljiljana Mačešćić smijenjena zbog pritužbi na njezin rad, predsjednik Upravnog vijeća Doma Marin Sabolović tvrdi kako o tome nema govora.

-Gđa Mačešić je sama zatražila razrješenje jer je zaključila da joj je prenaporno istovremeno obavljati i posao socijalne radnice i ravnateljski posao. Stoga smo joj izašli u susret te novom vršiteljicom dužnosti imenovali Sanju Vojtek – kazao nam je Sabolović, dodajući kako nova ravnateljica, s obzirom na dugi staž dobro poznaje prilike u Domu te kako brzo trebala snaći na novoj dužnosti.

Sanja Vojtek do daljnjeg će voditi Dom za odrasle (FOTO: Facebook)

Podsjetimo, Ljiljana Mačešić na čelo Doma postavljena je u listopadu prošle godine nakon što je ostavku na mjesto ravnatelja Doma podnio Zlatko Kraljić. Kao razlog je naveo zdravstveno stanje, no istovremeno je protiv njega Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo optužnicu zbog sumnje u zlostavljanje i spolno uznemiravanje zaposlenica Doma.

Krajem prošle godine Upravno vijeće je raspisalo natječaj za novog ravnatelja ili ravnateljicu doma, no on je naknadno poništen.

-Zaključili smo kako je s raspisivanjem natječaja najbolje pričekati do donošenja novog Zakona o socijalnoj skrbi. Sad čekamo upute resornog ministarstva oko imenovanja ravnatelja – kazao je Sabolović, dodajući kako se Vijeće nije željelo dovesti u situaciju da ravnatelja izabere po starim uvjetima te mu na taj način onemogući kandidiranje za drugi mandat.

Inače, na poništeni natječaj ponovno se javio bivši ravnatelj Zlatko Kraljić, a prijave su poslali i bivši ravnatelj IV. OŠ Bjelovar, ravnateljica Doma za starije osobe Jasmina Radojčić, zaposlenica bjelovarskog Centra za socijalnu skrb Sanela Mlatilik i šefica računovodstva u Domu za odrasle Zlatka Kralik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!