Pljušte nove ostavke u Domu za odrasle osobe Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

JELOVAR – Novi problemi u Domu za odrasle osobe Bjelovar. Kako neslužbeno doznajemo, ostavku je jučer podnio predsjednik Upravnog vijeća Doma Marin Sabolović, a isto planiraju još neki članovi Vijeća. Do zaključenja ovoga priloga do Sabolovića nismo uspjeli doći, no izvor iz Doma na otkriva kako je ostavka rezultat pritiska zbog brojnih problema u Domu uzrokovanih lošim međuljudskim odnosima među zaposlenicima doma.

-Postoji nekoliko zaposlenika kojima iz nekoga razloga ne odgovara niti jedno Upravno vijeće niti ravnatelj Doma pa stalno pišu razne prijave i primjedbe Ministarstvu rada, pod čijom ingerencijom je Dom. U tim prijava se spominju različite malverzacije i nepravilnosti koje se najčešće pokažu lažnima, a problem je što Ministarstvo mora reagirati na svaku, pa i anonimnu prijavu – otkriva nam naš izvor u Domu, dodajući kako na to svi gube puno vremena i energije, a rješenje za spomenuti problem nije na pomolu.

Podsjetimo, Dom za odrasle već se neko vrijeme nalazi pod povećalom javnosti zbog optužbi na račun bivših i sadašnje uprave – od onih za spolno uznemiravanje na račun bivšeg ravnatelja Zlatka Kraljica, do optužbi za zapošljavanje preko veze. Ministarstvo rada ranije nam je potvrdilo da su inspekcijski nadzori u toj ustanovi vrlo česti, uglavnom zbog anonimnih prijava.

Upućeni u situaciju nam kažu kako je sve manje onih koji su spremni nositi se s nagomilanim problemima. Tako je ostavku nedavno podnijela v.d. ravnateljica Ljiljana Mačešćić, koja je na čelu doma krajem prošle godine naslijedila Z. Kraljića. Umjesto nje, novom v.d. ravnateljicom imenovana je dugogodišnja zaposlenica te ustanove, glavna sestra Sanja Vojtek. Hoće li ona u Domu uspjeti dovesti stanje u red prije odabira stalnog ravnatelja ili će dignuti ruke od svega, poput Sabolovića, znat ćemo uskoro.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!