Hrebak otkrio koliko izbjeglica u ovom trenutku može prihvatiti Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar u ovom trenutku može prihvatiti između 50 i 100 izbjeglica iz Ukrajine, kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Tema je to o kojoj se raspravljalo još jučer na sastanku vladajuće koalicije, pri čemu su se svi partneri složili da se Ukrajini mora pomoći i na taj način.

-Moj je stav da Hrvatska treba i više izbjeglica nego što se od nje očekuje jer to dugujemo Ukrajini koja je svojedobno među prvima priznala našu neovisnost – kaže Hrebak.

Već jučer je, kaže, u Grad Bjelovar stigao dopis županijskog Stožera civilne zaštite o potencijalnim smještajnim kapacitetima.

-Imamo nekoliko lokacija u vlasništvu Grada, a ako bude potrebno, vjerujem kako ćemo moći računati i na naše privatne iznajmljivače, kao što je bio slučaj kad smo prihvaćali izbjeglice nakon potresa – kaže Hrebak, dodajući kako su ga već zvali pojedini građani kako bi se informirali o mogućnosti smještaja prijatelja i poznanika iz Ukrajine. Iako su kapaciteti spremni, u Gradu se svi nadaju kako potrebe za njihovom aktivacijom ipak neće biti te kako će se situacija u toj zemlji uskoro normalizirati.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!