UTIB poziva na volontiranje! Najveća potreba za pomaganje sportašima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Udruga tjelesnih invalida Bjelovar provodi projekt vezan uz jednu od najdragocjenijih i najnesebičnijih radnji – volontiranje. Riječ je o projektu koji želi promovirati i razviti volonterizam na području Republike Hrvatske u 2022. godini, a financiran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Inače, UTIB volontiranje provodi od 2014. godine od kada je udruga ostvarila oko 15 tisuća sati volontiranja. Tijekom 2021. godine u udruzi je volontirao 31 volonter te je odrađeno 2 144 sati besplatnog dobrovoljnog rada.

– Projekt ćemo provoditi do 31. prosinca ove godine, a vrijedan je 100 tisuća kuna. Financirat ćemo hladni pogon, režijske troškove, ljudske resurse, putovanja, edukacije, izobrazbu, certificiranje lokalnog volonterskog centra u cilju formatiranja usluga prema našim korisnicima. Aktivnosti smo podijelili prema pravilniku udruge i to u četiri kategorije, administrativne poslove i usluge te intelektualne, socijalne i fizičke usluge. Poznato je da imamo jaku dobru suradnju s Pravnom klinikom iz Zagreba, što će nam u ovom projektu značiti jako puno – rekao je Tomislav Novosel, predsjednik Udruge tjelesnih invalida Bjelovar.

Sve volonterskim aktivnostima UTIB-a moguće je pronaći na web stranici volonteri.utib.hr – kaže Novosel te dodaje da su izuzetno ponosni na jedan segment koji imaju jedini u Hrvatskoj – kompjuterski sustav koji prati rad volontera.

– Kreiranje ugovora, izvještaji, evidencija sati i svi ostali važni podaci nalaze se upravo u tom sustavu – pojašnjava.

Voditeljica projekta je Tea Bošnjak.

– U našoj udruzi postoje tri kriterija, potporativno volontiranje, volontiranje učenika i mladih i inkluzivno volontiranje koje najviše provodimo. U moru pozitivnih i korisnih vrijednosti,  volontiranje također omogućava transformaciju pojedinaca prema većoj samouvjerenosti, osjećaju osobnog postignuća, novih profesionalnih inspiracija. Pozivam sve koji su zainteresirani da nam se pridruže – poručila je.

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar u ovom trenutku najviše ima potrebu za volonterima koji će osobama s invaliditetom pomagati tijekom izvođenja sportskih aktivnosti jednom tjedno te za vrijeme socijalnih aktivnosti. Važno je napomenuti kako svaki volonter dobiva volontersku knjižicu.

Na volonitranje su pozvani svi jer, podsjećaju u udruzi, volontiranje osnažuje pojedince, izgrađuje osjećaj solidarnosti prema drugima, potiče na sudjelovanje, štiti ranjivu skupinu od ekonomske, društvene i političke marginalizacije.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!