Evo gdje Grad Bjelovar planira smjestiti izbjeglice iz Ukrajine

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar je počeo pripremati nekoliko lokacija za prihvat ukrajinskih izbjeglica. Tako je u tijeku prilagodba mjesnog doma u Gudovcu, a ako za tim bude potrebe, izbjeglice će se smjestiti i u nekim lovačkim domovima i bjelovarskoj okolici.

-U kontaktnu smo našim društvima i udrugama koje su spremno pomoći. U planu imamo još jednu lokaciju, u samom središtu grada. Riječ je o bivšem Domu učenika koji trenutno koristi Glazbena škola Vatroslava Lisinskog i koja će nam, s obzirom na ove okolnosti, ustupiti dio prostora – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dio izbjeglica trebao bi biti u bivšem Domu učenika

Dodaje kako su u dijelu tog prostora već uređene spavaonice, a potrebno je obaviti još neke radove. U dogovoru s bjelovarskom Pučkom kuhinjom, organizirat će se i priprema obroka za ljude iz Ukrajine.

-Za sada smo dogovorili pripremu 60 obroka dnevno, možda uspijemo organizirati i da ih bude 80 – kaže Hrebak.

Dodaje kako je preko prijatelja i rodbine u Bjelovaru nekoliko ukrajinskih obitelji već najavilo dolazak u Bjelovar. Hrebak poziva građane koji imaju slobodne stanove i druge prostore koje su voljni ustupiti izbjeglicama da se jave u gradsku upravu. Podsjetimo, ranije su iz bjelovarske Gradske uprave poručili kako je grad spreman za prihvat stotinjak Ukrajinaca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!