Bjelovarski drvoprerađivač pružio podršku Ukrajini

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelin osuđuje ničim izazvanu rusku agresiju, izrugivanje međunarodnom pravu i izravan napad na demokratske vrijednosti, priopćili su u petak iz te tvrtke koja svoj pogon i u Bjelovaru. Ruski ničim izazvan rat protiv Ukrajine stvorio je humanitarnu krizu, poručuju iz Bjelina te dodaju da ruski predsjednik Putin snosi punu odgovornost za gubitak desetaka tisuća života i mnogo više ozlijeđenih, za gubitak domova svih ljudi koji su ih bili prinuđeni napustiti.

Donacija Crvenom križu

– Bjelin i ostatak grupacije u potpunosti podržava sankcije koje su Švedska, Hrvatska, EU i druge zemlje saveznice uvele protiv Putinove Rusije. Stoga, s trenutnim učinkom, sva prodaja Rusiji i Bjelorusiji bit će prekinuta. Bjelin grupa još uvijek istražuje kako različite tvrtke mogu učinkovito pomoći u ovoj situaciji. Osim toga, Ukrajini i njezinom narodu potrebna je sva pomoć koju mogu dobiti, kako financijsku tako i za svoju obranu. – izjavio je Darko Pervan, predsjednik Uprave Pervanovo Invest AB, Bjelinova vlasnička tvrtka.
Kao prvi korak u financijskoj potpori Ukrajini, Bjelin je donirao Crvenom križu i UNHCR-u, koji podržava ljude u bijegu. Osim toga, Bjelin će također donirati dio prihoda od online prodaje za pomoć Ukrajini.

Mnoge švedske tvrtke pokazale su podršku Ukrajini, poslale su pomoć i osudile ruske postupke. Bjelin je izrazio želju da se više tvrtki u poslovanju Švedske i Hrvatske odluči slijediti ovu liniju i da se trend povećanja podrške Ukrajini nastavi. Ovo utječe na sve nas, poručili su iz tvrtke.

Bjelin je dio švedske tvrtke u obiteljskom vlasništvu, sa sjedištem u Vikenu, na jugu Švedske, te s najmodernijim proizvodnim pogonima u hrvatskim gradovima Bjelovar, Ogulin i Otok. Grupacija ima preko 1000 zaposlenih i promet od 1,3 milijarde SEK godišnje s prodajom na cjelokupnom europskom tržištu. Osnivači Bjelina su kasnih 1970-ih za Perstop izumili prvi laminat u svijetu. Nakon osnutka Bjelina 1990-ih godina predstavljena je vodeća inovacija „klik sistem za spajanje podova“.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!