U Bjelovar su stigli učenici iz Njemačke, Latvije i Španjolske

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Schools for future” je najnoviji Erasmus projekt Prve osnovne škole Bjelovar u sklopu kojeg je u Bjelovar stiglo dvadesetero učenika i šest nastavnika iz Njemačke, Latvije i Španjolske. Tema tih škola za budućnost je ekologija jer je učenicima iz svih zemalja uključenih u projekt zajedničko to što moraju brinuti o istom planetu.

-Želimo utjecati na povećanje ekološke svijesti kod učenika i želimo naše škole učiniti zelenijima – ističe ravnateljica Prve osnovne škole Bjelovar Martina Supančić.

Pri tome će učenici i nastavnici razmjenjivati iskustva, a njemačka Gimnazija Siegburg već i sada intenzivno radi na tome da bude eko škola.

-Recikliramo papir, nastojimo zasaditi što više vrta i divljeg cvijeća, imati više zelenila, ali i probuditi svijest učenika. Uz erasmus projekt kojim postajemo eko škola imamo i druge projekte kojima nastojimo pomoći okolišu – kaže učenica Arife Angelina Volp.

Učenike i nastavnike svih uključenih škola jutros je primio zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

-Upoznat ćemo ih s nastankom Bjelovara. s Bjelovarom kakav je danas, s ekologijom i Gradom, a naglasak je da je Bjelovar siguran i čist grad – rekao je Brajdić.

U sedam dana boravka goste iz Njemačke, Latvije i Španjolske čekaju zanimljive eko radionice, put na Plitvice, a učenici borave kod svojih vršnjaka. Bjelovarski osnovnoškolci će u sklopu projekta posjetiti njihove škole.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!