Hrebak: Za izbjeglice imamo spremnih 140 ležajeva, dio njih je u Prgomelju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak danas je posjetio sportsku dvoranu u Prgomelju koja je od sada prilagođena za prihvat izbjeglica iz Ukrajine.

-Prgomelje je otvorilo svoju sportsku dvoranu za izbjeglice. Znači u dvorani je spremno 27 ležajeva, a za sada u Bjelovaru ih imamo spremnih 140. Samo kroz pučku kuhinju možemo osigurati 80 obroka i to je također sve već organizirano. Spremni smo za dolazak ljudi koji su morali napustiti svoje domove zbog rata – rekao je gradonačelnik Hrebak i nastavio.

-Grad je osigurao financijska sredstva za sve ovo. Moram istaknuti da su nam pomogli Udruga branitelja liječenih od PTSP-a, Vatrogasna postaja Bjelovar, Stožer civilne zaštite i brojni drugi. Inače, u Bjelovaru je za sada jedna obitelj iz Ukrajine. Očekuje se dolazak i druge. Oni za sada, jasno, traže smještaje sa više privatnosti. Ovdje u dvorani u Prgomelju možda neće biti privatnosti, ali imat će sigurno i toplo mjesto – istaknuo je gradonačelnik Hrebak koji je dodao da su državni kapaciteti za prihvat izbjeglica već gotovo popunjeni.

-Država je već svoje popunila, sada se to spušta na Županije i Gradove. Više od 200 tisuća izbjeglica je ušlo u Mađarsku, sada polako prelaze u Hrvatsku i jasno je da će sve ovo biti popunjeno. Ne možemo ići na više od tri lokacije zbog dostave hrane i higijenskih potrepština, tako da imamo Đački dom, Gudovac i Prgomelje. Naravno, ako bude potrebno širit ćemo kapacitete – kazao je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!