Iz bjelovarske Ekonomske škole 26 učenika otputovalo u Irsku. Evo o čemu se točno radi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ukupno 26 učenika Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar (smjer ekonomist i upravni referent), u pratnji triju nastavnica, otputovalo je 19. ožujka na stručnu praksu u Irsku. Stručna praksa odvija se u organizaciji Martello Training u mjestu Greystones. Tijekom perioda mobilnosti učenici će raditi na otvaranju i organiziranju vježbeničkih tvrtki. Ideja je da zajedno rade na vježbeničkim tvrtkama kako bi različiti smjerovi međusobno upotpunjavali svoja znanja i vještine iz struke. Nakon mobilnosti, učenicima će novostečene kompetencije i ishodi učenja biti priznati kroz različite strukovne predmete. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.

Inače, Agencija za mobilnost i programe EU u okviru poziva za 2021. godinu odobrila je Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar Erasmus+ projekt kratkoročne mobilnosti učenika u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u svrhu učenja pod nazivom „Svi za struku, struka za sve!“, kod projekta: 2021-1-HR01-KA122-VET-000017095. Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 68.359,00 EUR. Projekt “Svi za struku, struka za sve!” započeo je 1. listopada 2021. godine, a završit će 30. lipnja 2022. godine. Cilj projekta je povećanje kvalitete strukovnog obrazovanja za ekonomiste i upravne referente te njegovo usklađivanje s (budućim) potrebama tržišta rada.

Početkom siječnja 2022. učenicima su dodijeljene licence za pristup OLS platformi (mrežna jezična potpora). Ubrzo nakon toga, tijekom siječnja, veljače i ožujka, škola je imala i pet radnih subota. Tijekom aktivnosti provedenih prije mobilnosti, odlaska u Irsku, učenici su rješavali zadatke postavljene na eTwinning i Eropass platformi, osmislili logo projekta, međusobno se bolje upoznali i povezali.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!