Dario u svom naselju napravio nadstrešnicu! Djeca će sada u školu dolaziti suha i čista

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

IVANSKA – Kad se male ruke slože, sve se može! Dokazao je to ovih dana Dario Milardović iz naselja Rastovac smještenog u općini Ivanska. Vrijedne ruke Milardovića osigurale su mještanima tog malog naselja nadstrešnicu ispod koje će djeca sada sigurna i suha moći čekati autobus.

– Prošle godine u devetom mjesecu imali smo ukupno troje đaka, dvoje prvašića i jednog drugog razreda. Problem je što nemamo asfalt pa djeca često kada idu u školu budu blatnjava i mokra jer se nemaju gdje skloniti od kiše i drugih oborina – kaže Milardović.

Nakon samog razmišljanja o ideji, Milardović je poslao upit Općini Ivanska.

– Javio sam im se s upitom kako bi problem mogli riješiti. Oni su bili vjerojatno u gužvi pa nisu to mogli realizirati, no rekao sam, nema problema, dajte mi materijal i sam ću to napraviti. Tako je i krenulo u desetom mjesecu prošle godine. Njihovi dečki iz komunalnog poduzeća Ivankom iskopali su rupu, zabetonirali cijevi za odvodnju, napravili podest te dovezli materijal – dodaje.

Tek prije nekih mjesec dan materijal je došao, a najviše se čekalo na lim kojeg nije bilo na tržištu.

– Nakon što je materijal kompletiran, krenuo sam u izradu. Prošli tjedan sam sve završio, stavio klupe. Djeca su sada sigurna, mogu čisti i suhi doći u školu – rekao je Milardović.

Vrlo važna stavka koja preostaje je asfalt, no tu mještani ne mogu sami zasukati rukave.

– Na nedostatak asfalta ne možemo utjecati. Malo nas je, ali trudimo se. Vjerujem da Općina nema novaca za asfalt jer nije to mala investicija. Nastojimo se truditi s tim malim gestama, pomažemo koliko možemo. Zahvaljujemo se Općini što su nam barem materijal omogućili i što su dečki iz komunalca napravili prvi dio posla. Znam da bi Općina sve i sama napravila, ali pitanje je vremena – poručuje.

Malom gestom Dario Milardović u samo tjedan dana rada napravio je veliku stvar za mještane Rastovca koji će mu uvijek biti zahvalni.  

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!