Potvrđeno da se učenici vraćaju u jednu smjenu! Troškovi će biti manji, a djeca koncentriranija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Školski odbor je potvrdio II. OŠ Bjelovar od ponedjeljka prelazi na rad u jednoj smjeni.

U petak 25.3.2022. godine bit će nenastavni dan za učenike kako bi se preselio namještaj i napravile pripreme za prelazak na jednu smjenu.

Od ponedjeljka, 28.3.2022. godine, svi učenici imat će nastavu u jednoj smjeni. Nastava će početi u 8 sati ujutro za sve učenike. Produženi boravak odvijat će se u poslijepodnevnoj smjeni nakon nastave do 16.30 sati. Svaki razred nalazit će se u svojoj učionici cijelo vrijeme, samo će na nastavu informatike ići u informatičku učionicu. U matičnoj školi nastavu će imati svi učenici šestih, sedmih i osmih razreda. U Područnoj školi Centar nastavu će imati svi učenici petih razreda. Učenici moraju imati papuče.

Sve ostale informacije, učenici će dobiti od svojih razrednika, poručuju na stranicama škole.

– Ostat će još maske u zatvorenim prostorijama. Djeca neće imati kabinetsku nastavu odnosno neće ići iz učionice u učionicu već ostaju u jednoj prostoriju. Vraćamo se u jednu smjenu i to je nama najveća promjena jer od početka korone smo u dvije smjene prema uputama. Sada je ovo najbliži osjećaj “normale” naspram onoga što smo imali zadnje dvije godine – kaže ravnateljica Ines Kapša.

Jednosmjenskoj nastavi vesele se svi, od djece, nastavnika pa do roditelja.

– Svima nam je plus nastava u jednoj smjeni. Djeca se nekako bolje ujutro koncentriraju, a onda imaju i ostatak dana slobodan za obitelj i privatne stvari. Dobra je stvar što će i troškovi biti manji. Sve u svemu, svima će nam biti lakše – zaključuje.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!