Brajdić na aktualcu otkrio tko će obnavljati gradski korzo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je održana deveta sjednica Gradskog vijeća. Na aktualnom satu osam vijećnika odlučilo je postaviti pitanja.

Prvo pitanje je postavila Zdenka Henc (ABB) koju je zanimala situacija s ulicom Vlahe Paljetka s obzirom da je, kako to kaže, prometna ulica, a nema pješačkog prijelaza te su zbog toga moguće nesreće. Drugo pitanje se također odnosilo na pješačke prijelaze u industrijskoj zoni to jest u ulici Hrvatskog proljeća i Bleiburških žrtava gdje su prijelazi, kako kaže,  izlizani i nevidljivi.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić odgovorio je da se grad širi, da je promet sve veći. No, da pješački prijelaz kod Kaulflanda i Eurospina nije iz dva razloga dobro raditi. Prvi je da postoji pješački prijelaz već kod policije, a drugi je što tamo nema nogostupa, a pješački prijelazi se rade gdje ima nogostupa – rekao je, između ostalog, Brajdić po pitanju pješačkog kod Kauflanda i dodao da će Grad označiti pješačke prijelaze u navedenim ulicama.

Igralište u Hrgovljanima

Vijećnika Ivana Vlašića (HDZ) također je zanimao pješački prijelaz, onaj kod crkve Svete Ane koji je, kaže, na nezgodnom mjestu te nevidljiv po noći. Vijećnika Vlašića također je zanimalo kada će se konačno urediti dječja igrališta u Hrgovljanima.

Pročelnica Kristina Kocur istaknula je da je bila jedna prometna nesreća na tom prijelazu, da se nakon zimskog doba ponovno označavaju prijelazi i da će tako biti i na navedenom prijelazu. Također će se postaviti svjetlucavi znak da bude bolje uočen – rekla je pročelnica Kocur i dodala da Bjelovar ima jako puno dječjih igrališta na području Grada te da je kontaktirana iz MO Hrgovljani i da će problem biti riješen.

Vijećnika Sinišu Knežića (HSLS) zanimalo je kakva je situacija s radovima po mjesnim odborima i u kojoj su fazi radovi na gradskom korzu.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić istaknuo je da je u posljednjih mjesec dana obišao više od 20 mjesnih odbora gdje su im građani rekli svoje probleme.

Izvođač radova na korzu iz Ivanić Grada

-Da ne idemo po terenu, ne bi znali za te probleme. Razgovaramo na licu mjesta sa predsjednicima i stanovnicima mjesnih odbor i kažu nam svoje probleme. Recimo, u Brezovcu su nam rekli da treba nogostup. Evo, kreću radovi u travnju. U Galovcu smo napravili nogostup i razgovaramo o nastavku. U Obrovnici treba jedan mali dio ceste asfaltirati do groblja. To su problemi koje smo uvijek voljni saslušati, zapisati i ići u rješenje – kazao je Brajdić te se dotaknuo gradskog korza.

-Aglomeracija je završena. Asfaltirali smo dio korza, onaj sjeverni jer je nezgodno ljudima hodati po takvoj šetnici, ali onaj dio od Gimnazije do DM-a nismo jer smo provodili javnu nabavu i u tijeku je bio odabir najboljeg izvođača. Jučer smo upravo potpisali odluku o izvođaču, to je MATO EL-D d.o.o. iz Ivanić Grada i od jučer je počeo teći desetodnevni rok za žalbu ukoliko će se netko žaliti. Ako neće, sredinom travnja kreću radovi na gradskom korzu. Radovi prema ugovoru će trajati godinu dana. Procijenjena vrijednost javne nabave je 11.5 milijuna kuna, a ponuđena cijena tvrtke koja je prva zadovoljila kriterije MATO EL-D d.o.o. je 9.9 milijuna kuna s PDV-om. Dakle to je ispod procijene javne nabave – rekao je Brajdić i dodao.

-Kašnjenje će se penalizirati najvećom mogućom kaznom određenom zakonom. Također, moram reći da ćemo imati duplo više drveća – zaključio je Brajdić.

I dalje problem s tvrtkom Produzione ECO

Saborski zastupnik i gradski vijećnik Damir Bajs postavio je pitanje u vezi problema s tvrtkom Produzione ECO.

-Više puta smo naznačili ovo pitanje, a nikada nismo dobili odgovor. Gradonačelnik grada Bjelovara potpisao je ugovor o prodaji nekretnina u vlasništvu grada Bjelovara u poslovnoj zoni tvrtki Produzione ECO. Tim ugovor su preuzete neke obveze. Znači Grada Bjelovara da preda zemljište o kojem se radi, Produzione ECO je trebao platiti iznos otkupnine i kao što piše u ugovoru, ishoditi građevinsku dozvolu. Gradonačelnik je produžio taj rok, a gradsko vijeće nije to napravilo. Shodno tome, Produzione ECO nije ispunio svoju obvezu, a mi se moramo držati ugovora. Da li ćemo ga produžiti ili raskinuti, kako god, nešto se mora napraviti. To sve traje dvije godine, a iznos je veliki. Zanima me da li je Grad zauzeo bilo kakav stav.

Pročelnica Kristina Kocur odgovorila je kratko.

-Status tvrtke Produzione ECO je isti kao i zadnji puta kada sam o tome odgovarala na Vijeću. Drugostupanjsko tijelo ministarstva graditeljstva nije riješilo njihovu žalbu i dok ju ne riješi nećemo ići u raskid ugovora da ne oštetimo nikoga – rekla je pročelnica Kocur.

Vijećnik Bajs naglasio je da nije zadovoljan odgovorom jer se ne poštuje ugovor te da Grad ne izvršava svoje obveze.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!