Evo kako su učenici i zaposlenici II. OŠ Bjelovar doživjeli povratak na ‘staro normalno’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ponedjeljak za učenike i nastavnike II. OŠ Bjelovar nije bio uobičajen, često mrzak dan, jer novi radni tjedan nisu mogli bolje započeti. Nakon zajedničke odluke Školskog odbora i Vijeća roditelja, učenici koji pohađaju tu školu ponovno znanja stječu u jutarnjem terminu. Provjerili smo je li osjećaj „starog normalnog“ ponovno zavladao školskim hodnicima i učionicama s obzirom na to da su povratan na jednosmjensku nastavu svi nestrpljivo čekali.

– Prvi dan škole po starom sistemu protekao je sasvim u redu, normalno. Svi su učenici došli na nastavu. Još na Vijeću roditelja prošli tjedan, svi roditelji bili su iznimno zadovoljni što prelazimo na jednu smjenu jer svakako je i njima lakša organizacija obiteljskog života. Naravno, i učitelji su bili zadovoljni, koncentracija kod djece je bolja u prijepodnevnim satima i jednostavno je cijela organizacija bolja jer do sada smo radili dvokratno i svakako smo se morali snalaziti – kaže ravnateljica Ines Kapša.

Neki učenici, poput onih sedmih i osmih razreda, u školi su znali biti do iza 19 sati dok sada redovna nastava traje do 14 sati, a sat traje 45 minuta, umjesto dosadašnjih 40. Nakon 14 sati slijedi jedino dopunska nastava. Polako vraćanje u onu pravu stvarnost učinila je sretnim učenike i roditelje te nastavnike II. OŠ Bjelovar što je velika nada ostalim osnovnim školama da će uskoro i one tako. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!