[FOTO] Zbog potrganih sprava i opasnog stakla djeca s igrališta odlaze u suzama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovar ima status ‘grad-prijatelj djece’, no Gradskoj upravi svakako ne ide na ponos održavanje i briga za mnogim dječjim igralištima u gradu.

Jasno, ima onih koje se obnavljaju, ali mnoga su u lošem stanju na što već duže vrijeme upozoravaju građani. Prekjučer na Gradskom vijeću vijećnik Ivan Vlašić upitao je gradske vlastodršce kada će konačno urediti dječje igralište u naselju Hrgovljani.

Slijedom tog upita otišli smo vidjeti navedeno dječje igralište i ne malo se iznenadili. Klackalice bez sjedalica iz kojih vire vijci, popucani tobogan, slomljene klupe, a svakako najveće iznenađenje je bila gomila stakla na dječjem igralištu.

-Igralište je katastrofa i uvijek sa nekim polustrahom sam vodila unuka ovdje. Voli se ljuljati i klackati, ali dosta toga je strgano i vire čavli i sve to. No, kada sam vidjela staklo pokupila sam unuka i više ne dolazimo ovdje iako mu je to teško palo – rekla nam je umirovljenica Marija koja živi u Hrgovljanima.

Inače, gradska pročelnica Kristina Kocur odgovorila je vijećniku Vlašiću da Grad Bjelovar ima jako puno dječjih igrališta, da to sve košta, ali da će problem biti riješen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!