Motivi fotografije iz zraka još samo nekoliko dana izloženi u Medicinskoj školi Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U  Medicinskoj školi Bjelovar do 9. travnja može se pogledati izložba fotografija Aleksandre Keserin.

Aleksandra je profesorica latinskog jezika, a fotografijom se bavi još od srednjoškolskih dana. Ljubav prema fotografiji povezala je s ljubavlju prema letenju za koju je zaslužan Zrakoplovni klub Bjelovar.

Tako je nastala i izložba “Ad aera” koja je otvorena 8. ožujka, a  čiji naziv u prijevodu s latinskog znači “Prema nebu”. Motivi fotografija iz zraka koje je Aleksandra izabrala za ovu izložbu vezani su za grad Bjelovar te čudesnu prirodu i krajolike. Upravo fotografije iz zraka pokazuju ljepotu i raznolikost mnogobrojnih polja, šuma, potoka i rijeka, ali i ortogonalnu i simetričnu sliku središnjeg gradskog trga po kojoj je Bjelovar i poznat. Gledajući fotografije dobiva se uvid u nove perspektive i nesvakidašnje prizore koji asociraju na riječi hrvatskoga pjesnika Tina Ujevića: za let si, dušo, stvorena!

Na kraju valja napomenuti da je u zajedničkoj knjižnici četiriju škola koje prostor dijele već četrnaest godina postavljen iznimno velik broj izložbi te se prostor već etablirao kao jedan od malobrojnih izložbenih prostora u gradu. Uz edukativne, knjižničarke su usmjerene i na umjetničke izložbe s ciljem predstavljanja stvaralaštva učenika i nastavnika. Raznolikost izričaja odrazila se i na raznolikosti postava, od izložbi slika, keramike, skulptura, pa sve do fotografija. Izložbe u školskoj knjižnici organizirano posjeti velik broj učenika, a krajnji je cilj usmjeriti ih na redovito praćenje kulturnih sadržaja – naveli su iz Medicinske škole Bjelovar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!