Učenici Ekonomske škole Bjelovar vratili se s prakse u Irskoj. Evo njihovih dojmova

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu Erasmus+ projekta “Svi za struku, struka za sve!” učenici Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, uz vodstvo prof. Josipe Klemić, Marije Dušek i Nikoline Stanivuković Medak, uspješno su odradili stručnu praksu u irskom gradu Greystones u periodu od 19. ožujka do 2. travnja. 2022. godine.

Tijekom perioda mobilnosti, mentor/voditelj stručne prakse James Keating iz organizacije Martello Training pratio je napredak naših učenika kroz deset dana stručne prakse te su učenici dobili i završne ocjene koje će im biti priznate kroz različite strukovne predmete.

Ukupno 26 učenika smjera ekonomist i upravni referent tijekom deset dana radilo je na razvoju poslovne ideje i otvaranju vježbeničkih tvrtki u timovima te su svoj cjelokupni rad predstavili zadnji dan stručne prakse završnim prezentacijama koje su bile snimane.

Učenici su tijekom boravka u Irskoj posjetili i Cliffs of Moher te su imali i organizirani razgled Dubila. Učenici su prisustvovali i zanimljivom predavanju o digitalnom marketingu Denisa Stranjaka, magistra digitalnog marketinga s Trinity Collegea u Dublinu.

Dojmovi učenika nakon povratka u Hrvatsku:

“Predstavili smo svoju školu, zemlju, stekli nove prijatelje, proširili znanja iz struke i engleskog jezika. Osim toga, dobili smo mnoštvo ideja za pokretanje budućeg posla, a saznali i kakve su potrebe na europskom tržištu rada. Ukratko, bilo je to jedno lijepo i nezaboravno iskustvo”, svoje dojmove opisuje Leon.

Ružica dodaje da joj je to bilo najbolje putovanje do sada, a osim zbog rada na projektu, zadovoljna je i jer je upoznala irsku kulturu i tradiciju.

„Ovaj projekt je jedno prelijepo iskustvo gdje sam kao upravni referent naučila puno o marketingu, promociji, načinu poslovanju i osnivanju tvrtke“ navodi Ana.

„Presretna sam jer sam dobila priliku sudjelovati u ovom projektu, ta dva tjedna bila su mi najbolja u životu!“ opisuje Lana.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!