Mladi luk i rotkvice dominiraju bjelovarskom tržnicom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uz šunku, možda janjetinu i jaja, neizostavan dio uskrsnog menija su mladi luk i rotkvice. Kako bi bili spremni za Uskrs proizvođači su barem što se mladog luka tiče zasukali rukave još prošle godine, a proizvodna sezona im je bila dobra.

-Dobra je sezona, vrijeme je lijepo i dobro služi. Količina oborina je manja, ali s navodnjavanjem to nije problem. I plastenička i vanjska proizvodnja su nam pod navodnjavanjem – zadovoljno kaže Ivan Bobinac.

Na Bobinčevom štandu na bjelovarskoj tržnici se zelene mladi luk i crvene rotkvice, a za njegovima će posegnuti oni koji vole malo veće zalogaje.

Ivan Bobinac

-Rotkvica je krupnija, toplo je vrijeme, sijana je u optimalnom roku koje i tempirano za dane prije Uskrsa – kaže mladi bjelovarski uzgajivač.

Ovaj tjedan je i udaran za prodaju tih kultura dok se treća blagdanska, hren počela prodavati malo ranije, kaže Jadranka Petrić koja svoje povrće također prodaje na tržnici u Bjelovaru. No, i kada Uskrs prođe mladi luk i rotkvice neće ostati zaboravljeni.

-Hren s prodajom završava sada poslije Uskrsa, ali luk i rotkvice se prodaju dokle god ih ima. Mladi luk se prodaje dosta dugo jer dolaze prve pričesti i krizme, a rotkvice malo jenjavaju, ali ja ih ni nemam dugo – kaže Petrić.

Jadranka Petrić

Za vezicu mladog luka u bjelovarskom trbuhu grada morate izdvojiti pet kuna kao i za onu rotkvica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!