Bjelovarski rogisti s natjecanja u Celju vratili su se s pet zlatnih plaketa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Učenici bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog su na 3. Međunarodnom natjecanju Celeia u Celju ostvarili zapažene rezultate u trima kategorijama discipline rog. Gradonačelnik Dario Hrebak tom ih je prilikom ugostio kako bi im čestitao na postignutom uspjehu.

– U disciplini rog iz bjelovarske Glazbene škole Vatroslava Lisinskog nastupilo je pet hornista koji su osvojili zlatne plakete na tom natjecanju – naveo je.

Zlatne plakete osvojili su Elizabeth Aria Cone, Dorian Ćuić, Rea Prišlin, Maksim Radanec te Dora Vinković. No, to nisu jedine nagrade koje su osvojili ove godine, napomenuo je njihov mentor Ivan Oškera.

– Oni su sveukupno ove godine osvojili pet državnih nagrada – četiri solo i jednu s kvartetom, sve prve nagrade. Zatim sedam prvih međunarodnih nagrada i tri druge međunarodne nagrade. Stvarno su sjajna mlada ekipa i tek će se pričati o njima – zaključio je.

Elizabeth Aria Cone je istaknula kako dolaskom u Glazbenu školu nije niti znala za rog, no…

– Onda su mi preporučili rog i meni se svidio. Već sviram četiri godine. Jako mi puno znače ova natjecanja i sve ove nagrade i ponosna sam na sve nas, i na profesore i profesoricu – poručila je. Elizabeth i drugim mladim glazbenicima želimo puno sreće u nadolazećim natjecanjima!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!