Lakše je varati građane i graditi fontane, kao u Zagrebu, nego razrovati grad zbog cijevi, kao u Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak na Facebooku je komentirao današnje puknuće cijevi na zagrebačkoj Aveniji Marina Držića. Komentar prenosimo u nastavku.

-Dragi Bjelovarčani, znam, nije lako gledati raskopan grad, ali budite sigurni da cijevi neće pucati u Bjelovaru idućih 30 godina zahvaljujući projektu teškom gotovo 260 milijuna kuna, koji je gotovo 96% financiran iz EU fondova. Zagreb, a i neki drugi veliki gradovi to nisu učinili, nisu se usudili. Lakše je građane varati i graditi spomenike i fontane koji se vide, nego razrovati grad i zamijeniti važne infrastrukturne cijevi. Tko je još dobio izbore na cijevima!?

Politički je i meni bilo oportunije kao i bivšem gradonačelniku Bandiću da nema frustrirane građane koji nemaju razumijevanja za raskopan grad, ali zajedno smo izdržali jer do kraja godine svi će radovi biti završeni, a Bjelovar će imati moderniziranu vodnokomunalnu infrastrukturu 21.stoljeća koju su Bjelovarčani platili sa svega 4 posto svojim novcem.

Isto tako spreman je i projekt zamjene cijevi magistralnog vodovoda Delovi – Bjelovar teškog nekoliko desetaka milijuna kuna kojim se Bjelovar opskrbljuje vodom iz Podravine, a koji je toliko star da su gubici vode na njemu ogromni. Uskoro ćemo i taj projekt prijaviti na NPOO – napisao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!