Bogatim cjelodnevnim programom Tehnička škola Bjelovar slavi svoj dan!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dan škole odnosno Dan otvorenih vrata danas obilježava Tehnička škola Bjelovar. Tradicionalno je to vrijeme za školu koja svoju proslavu, iz dobro poznatih razloga, nije imala posljednje dvije godine. Dok je Dan otvorenih vrata za učenike rezerviran od 9 do 13 sati, istog dana škola donosi program za sve zainteresirane građane. Tako će se od 17 do 21 održati i Večer tehnike u suradnji s Veleučilištem u Bjelovaru. Ciljeva je puno, a samo jedan je Večer tehnike posvetiti Branku Součeku, akademiku rođenom u Bjelovaru.

– Branko Souček jedan je od doajena i hrvatskog i svjetskog računalstva. Ove godine partner nam je Veleučilište u Bjelovaru jer dobar dio naših učenika nakon završetka Tehničke škole upisuje Veleučilište. Prigodno je bilo da nam oni budu partneri – rekao je ravnatelj Dario Malogorski.

Dan otvorenih vrata zamišljen je u već spomenuta dva dijela.

– Dio koji će se održati prijepodne zamišljen je za naše učenike, pripremili smo aktivnosti poput predavanja “Žene u građevinarstvu” te radionicu izrade mostova od špageta gdje će nam se kao gosti pridružiti učenici iz Graditeljske škole iz Čakovca, oni će donijeti svoje mostove od špageta. Radi se o posebnom disciplini u maketarstvu koja će, vjerujem, biti vrlo zanimljiva i svima ostalima koji nas posjete – dodaje ravnatelj.

Za domaće učenike će biti zanimljivo i ostatak dana.

– Od aktivnosti za naše učenike imamo i Escape room pod nazivom “Spriječiti napad hakera na sustav Tehničke škole i spasiti Dan škole”, tu su i pub kviz, špiljsko slikarstvo, sportske aktivnosti. Uz aktivnosti za naše učenike, imamo i one koje smo pripremili za učenike osmih razreda – kaže Malogorski.

Upravo se zbog učenika osmih razreda prije nekoliko dana svim osnovnim školama u županiji uputio mail s pozivom da dođu na Dane otvorenih vrata Tehničke škole Bjelovar jer, tko zna, možda svoje buduće školovanje nastave upravo u razredima te škole.

– Naša vrata za njih su širom otvorena kako bismo, eventualno svojim budućim učenicima, pokazali što će, gdje će i kako će učiti – dodaje.

S druge strane, popodnevni otvoren je za sve građane koji žele vidjeti što se to poučno radi u Tehničkoj školi Bjelovar.

– Tu će i Tehnička škola i Veleučilište pokazati što rade naši učenici. Bit će tu i primjera maturalnih radova te općenito onoga što naši učenici mogu napraviti. Mislim da bi to moglo biti zanimljivo i roditeljima, ali i svim ostalim zainteresiranim građanima koji mogu vidjeti do kuda smo došli u tehnici – poručuje.

Svi zainteresirani i voljnji tehničkog znanja, sjetite se sutra Tehničke škole u Bjelovaru koja se potrudila da bogat sadržaj ne ponudi samo svojim učenicima već svima.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!