Četiri učenice bjelovarske Turističko-ugostiteljske škole provele tjedan dana u Grčkoj. Evo što su sve vidjele i naučile

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U razdoblju od 1. do 8. svibnja 2022. četiri učenice Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar (Sara Roher iz 2.a, Viktorija Bizek iz 2.b, Karla Galir i Korina Novak iz 3.a) i tri nastavnice (Iva Ban, Rajka Marković i Ana Špoljar) sudjelovale su u 2. mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta “Long Live Cultural Diversity!” koja se održavala u Solunu u Grčkoj.

Tijekom razdoblja mobilnosti, kojoj su bili tema “Mitovi i legende” učenici su jedni drugima predstavili mitove i legende u svojim zemljama (Grčka, Portugal, Turska, Italija, Sjeverna Makedonija), obišli su najznačajnije atrakcije grada te posjetili Meteoru (“lebdeće stijene” – skupinu grčkih pravoslavnih manastira (samostana) izgrađenih na visokim kamenim liticama), Verginu (grad koji je postao svjetski poznat kada je 1977. godine grčki arheolog Manolis Andronikos iskopao grobnice makedonskih kraljeva, uključujući grobnicu Filipa II. Makedonskog, oca Aleksandra Velikog), Edessu (vodeni grad).

Nastavnici su dogovorili datume iduće mobilnosti i aktivnosti koje će se provoditi tijekom nje, raspravljali o finalnim proizvodima mobilnosti te budžetu.
Učenici su se zbližili tijekom boravka u Solunu i stvorili prijateljstva i uspomene za cijeli život.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!